Retkiryhmät

Tervetuloa Someron vanhimpaan kartanoon ja yhteen Suomen suurimmista kodeista legendaarisen Hämeen Härkätien puolivälissä!

Järjestämme ryhmille opastettuja kartanokierroksia näyttelyineen. Kartanon kunnostetussa päärakennuksessa on nähtävillä katto- ja seinämaalauksin koristeltuja saleja ja salonkeja. Esillä on kotimaisen taiteen näyttelyitä ja esillepanoja sekä eksoottisia esineitä Japanista ja Kiinasta. Härkälän isäntä ja Ylen pitkäaikainen radiotoimittaja Raino Hurme esitelmöi kartanon monivaiheisesta ja värikkäästä elämästä ennen ja nyt.

Kierroksen aikana tutustutaan myös kartanon 1500-l lopun holvikellareihin ja kartanopuistoihin vanhoine puineen ja patsaineen luonnonkauniissa järvimaisemassa. Puiston vanhin tammi on saavuttanut kunnioitettavan 400 vuoden iän. Viimeisimpinä kunnostettiin kirsikkapuisto ja näköalapaikka Kirkkojärvelle vuonna 2018.

Opastetun kierroksen kesto on 60 - 90 min ryhmän aikataulut ja toiveet huomioiden.

3a Isäntäparin vastaanotto


Härkälän kartano on avoinna tilauksesta ryhmille huhtikuusta lokakuuhun.

Linja-autolla voi ajaa suoraan pääoven eteen. Kartanopuiston laidalla sijaitsevalla paikoitusalueella on runsaasti tilaa kääntyä isollakin bussilla. Liikuntarajoitteisille on oma esteetön sisäänkäynti päärakennukseen.

Lisätietoja näyttelyistä, ks. TAPAHTUMAT ja Facebook, Museot.fiInstagram /Härkälän kartano

Kahvitukset opastuksella:

Ryhmille on mahdollista järjestää kahvitus suolaisella tai makealla palalla kartanon juhlasalissa tai aurinkoterassilla. 

Tee varaus etukäteen ja pyydä meiltä vaihtoehdot kahvipöytään!

p. 050 5706226 

harkalankartano@gmail.com

Retkiryhmien lounasruokailuja:

Retkiryhmien lounasruokailuja on tarjolla useissa ravintoloissa Härkälän lähellä Someron keskustassa. Ryhmän lounas kannattaa varata ravintolasta etukäteen. Paikallista lounasruokaa tarjoavat mm. Someron seurahuone, Rantatupa, Bönde/Hämeenportti, Keilahallin lounas ja Jussin baari. 

harkalankartano@gmail.com

3b Sininen salonki© Härkälän Kartano 2021